Dagligdagen

Hytterkroggard, Postgaarden og Sofiendal

Stressfri dagligdag i naturskønne omgivelser

Bostederne ligger i et naturskønt, stressfrit område med mulighed for at bruge den smukke natur til daglig motion og gåture. Afdeling Sofiendal ligger i et roligt villakvarter i Haslev by. Bostederne ligger med kort afstand til hinanden, og derfor mødes vores beboere ofte for at udveksle aktiviteter og samvær.

Det er særlig vigtigt for mennesker med udviklingsforstyrrelser at have trygge, forudsigelige rammer i en stressfri base, så der skabes overskud til udvikling og højere livskvalitet for den enkelte.

Vi mener derfor, at vores fysiske rammer bidrager væsentligt til, at vores beboere får en hverdag, hvor stress minimeres bl.a. gennem stedets ro, friske luft og smukke natur. 

Vi skaber rammerne for et hjemligt bofællesskab

Hos BostedDanmark vægter vi det hjemlige miljø meget højt. Vores faciliteter er hyggeligt indrettet og bærer ikke præg af et institutionsmiljø. De unge har egne små lejligheder med eget bad og toilet SL. § 108 eller værelse med delt bad og toilet SL. §107. Hertil har vi forskellige hyggelige opholds- og aktivitetsrum ude og inde, som er til brug for fællesskabet.

Vi sætter en ære i, at bostedet fremtræder som et hjemligt bofællesskab, der er rent og hyggeligt, og hvor der er en rar stemning.

Vores store grund på afdelingen Hytterkroggaard har en smuk, parklignende have, hvor forskellige fysiske aktiviteter som boldspil, sansestimulering og gyngeture kan finde sted. Her er et stort væksthus og nyttehaver.

På vores afdeling Postgaarden har vi en dejlig friluftshave med bålplads, udekøkken, trampolin mv. 

Afdeling Sofiendal er vores seneste skud på stammen og vi slog dørene op til denne sommeren 2023. Sofiendal Er placeret i Haslev by og det vil derfor være oplagt herfra at arbejde med socialtræning i form af shopping, biblioteks- og cafe´besøg samt biografture.

Dagligdagen tilpasses den enkelte beboer

Dagligdagen på bostedet går med faste, strukturerede rammer, tilpasset den enkelte beboers behov. Vi tilstræber, at den enkelte beboer får mental ro, så der er overskud til at lave aktiviteter på stedet eller ud af huset. Derfor arbejder vi ud fra en low arousal tilgang i et lav-stimuli miljø.

Vi arbejder med botræning, almen daglig livsførsel (ADL), hvor vi træner færdigheder i almene opgaver i hjemmet, som fx madlavning, bagning, rengøring og indkøb. Her tager vi også hensyns til den enkelte beboers behov og træner kun i den udstrækning, vedkommende rummer. 

Kontakt os her

Lyder det som noget for dig, så kontakt os i dag

Botilbuddet er et tryghedsskabende miljø, hvor der er mulighed for at få støtte til at leve et liv så tæt på egen opfattelse af livskvalitet som muligt. Vi er meget opmærksomme på at være rummelige, og vores mantra er ”Ingen afvisning uden anvisning”, det betyder, at vi tilstræber at møde de unge, deres pårørende, vores kommunale samarbejdspartnere i ønsker og behov. Hvis vi må give et afslag, skal det altid følges op af et andet tilbud.

Eller ring til os

Line Arrow 19